, , , , ,
 

Artistieke techniek: zilver en verzilverd

Sterling zilver versus fijn zilver

In het algemeen wanneer men spreekt over sterling zilver betekent dat dat puur zilver wordt vermengd met koper in een verhouding van 92,5% tot 7,5%. Het is het andere metaal dat zilver verhardt en het makkelijker maakt om het te verwerken. Na verloop van tijd en in contact met lucht en/of huid, zal sterling zilver vervuilen, maar het kan gemakkelijk worden gepolijst. Sommige zeer gevoelige mensen kunnen allergische reacties hebben op zilver en het is niet aangeraden om zilveren voorwerpen te dragen bij het nemen van antibiotica.

Fijn zilver aan de andere kant is 99,9% zilver en is zuiverder dan sterling. Als gevolg daarvan is het zachter en oxideert of vervuilt niet. Het is een favoriet van de bergvolkeren/Hill Tribe en menig sieraden ontwerper houdt ervan.

Verzilverd versus zilver gevuld

Verzilvering gebeurt door elektro-depositie. Dit is een procedure die een dunne laag of film van edele metalen op een metalen kern hecht. De zilverlaag is ergens tussen 0,5 en 8 micron en zal met tijd oxideren. Bijgevolg moet men bij het polijsten oppassen dat men de zilverlaag niet verwijdert. In het algemeen staat een micron gelijk aan een jaar regelmatig gebruik.

Metalliseren is vergelijkbaar met verzilveren, met dit verschil dat er een metaal wordt aangebracht op een niet metalen kern.

Wat betreft zilver gevulde items daarbij wordt een dikke laag gehecht aan een metalen kern op dezelfde wijze als bij het verzilveren. Er wordt dus niets gevuld. Er zijn geen sieraden normen met betrekking tot de dikte van de laag, maar in het algemeen is een zilver gevulde item gemaakt van 1/10e sterling en kan dus op dezelfde manier worden behandeld als een sterling zilver object.

Wees je bewust van de termen.

Wanneer men spreekt over Duits zilver,  Alpaca (legering) of nikkel zilver is er geen zilver bij betrokken. Het is een combinatie van nikkel, zink en koper, meestal overwegend koper.

Laissez votre commentaire