, , , , ,
 

Jaspis in pluralis - deel 2

Krokodil jaspis (Kambamba/Kambaba jaspis of Stromatoliet jaspis) heeft kernen van algen die bekleed zijn met lagen van ijzer sulfide. Na verloop van tijd werden de algen kringen vervangen door blauw-groene mineralen gevat in lagen van zwarte en geelbruine ijzer sulfide. Deze edelsteen wordt gevonden in het noordwesten van Madagaskar (Zuid-Afrika). Men gelooft dat het een steen van transformatie en verandering is en zegt dat het de zenuwen kalmeert en stress verlicht.

Gestreepte landschapsjaspis vertoont aardse zand en bruine woestijn kleuren. Dit soort jaspis zou perspectief creëren en helpen om levensproblemen op te lossen.

landschapsjaspis, edelsteen kralen, in facetten

Luim Jaspis vertoont een speelse kleurencombinatie van romig beige, lichtgrijs, lavendel blauw, lila-roze en groene tinten. Om de lavendel en lila mix te verdiepen voeg je amethyst of lavendel blauwe Maleisische jade toe. Om de groene kleuren te accentueren meng het met groene aventurijn. Omdat dit een ondoorzichtige edelsteen is, kan het interessant zijn om glaskralen in die kleuren in te lassen. Luim Jaspis brengt rust en ontspanning.

Luipaard jaspis of luipaardvel jaspis schijnt de handelsnaam te zijn voor een opvallend glazig Mexicaans Ryoliet. Het lijkt op de gevlekte vacht van een luipaard met zijn rode, bronzen en roze vlekken op een achtergrond van grijs. Men beweert dat het het nemen van verantwoordelijkheid aanmoedigt en wordt geassocieerd met de wortel chakra.

Oceaan jaspis of fossiel kwarts wordt gevonden in de noordwestelijke kuststreek van Madagaskar. Het is een conglomeraat van jaspis en kwarts. Net als papaver jaspis bevat het cirkelvormige patronen. Het komt voor in lichtbruine aardetinten gemengd met wervelingen en lagen van witte tot transparante kwarts en donkergroene Rhyoliet. Groene oceaan jaspis wordt geassocieerd met het hart chakra en vermindert stress.

Oceaan jaspis, edelsteen kralen

ZIE - deel 3

Laissez votre commentaire