, , , , ,
 

Jaspis in pluralis - deel 3

Papaver jaspis heeft een warme roodbruine kleur met wervelende papaver of fossiel patronen en streepjes van grijs en crème. Het is een stimulerende steen die vrolijkheid brengt.

In de kleuren zwart, bruin, grijs en crème vindt je Picasso jaspis (Picasso marmer of Picasso steen) die een mooi, vrij duidelijk patroon vertoont als gevolg van de hitte en druk van diep in de aarde. De opvallende patronen en lijnen geven het een kubistische karakter. Dat is de reden waarom het is vernoemd naar Pablo Picasso. Het zou gelijkgestemde zielen aantrekken en helpen om verloren vriendschappen te hernieuwen.

Radiolariet of Mookaiet Windalia Radiolariet (mookiet of moukaiet) is een gestreepte West-Australische jaspis in diep rode, roze, paarse en warme gele aardetinten. De naam verwijst naar de Mooka kreek. Het zou een emotionele beschermer vol kalmerende energie zijn die gekoppeld is aan de basis chakra.

radiolariet, edelsteen kralen

Een ander vulkanisch stollingsgesteente verborgen onder de jaspis naam heet regenwoud jaspis. Deze Australische (Queensland) mosgroene edelsteen met grijze kwarts en bruine veldspaat bolletjes doet denken aan het regenwoud, maar houdt er verder geen verband mee. Het is ook bekend als sferulitisch (met kleine naaldvormige sferen) rhyoliet, groen rhyoliet en geagatiseerd rhyoliet. Men zegt dat rhyoliet zelfontplooiing en creativiteit stimuleert.

ZIE - deel 4

Laissez votre commentaire