, , , , ,
 

Jaspis in pluralis - deel 4

Zo rood als carneool, maar ondoorzichtiger, Rode jaspis dankt zijn dieprode kleur aan ijzeroxide. Hij bevat vaak dunne grijsachtige kwartslijnen. Men beweert dat deze steen van volharding ook uitermate beschermende zou zijn.  Samen met de bloedsteen, is hij de geboortesteen van de maand maart.

rode jaspis, edelsteen kralen, mat

Denk aan aardse herfstkleuren wanneer je je Rode Rivier jaspis voorstelt. Hoewel zijn naam afkomstig is van de Rode Rivier die in zuidoostelijke richting doorheen China stroomt, is het ook bekend als Kersen rivier jaspis, rode Picasso jaspis en nieuwe Picasso jaspis. De felle kleuren zijn helemaal natuurlijk. Rode Rivier jaspis is echter veel zachter dan gewone jaspis. Men zegt dat het evenwicht en rust te brengen.

Rode rivier jaspis, edelsteen kralen

Tijgerijzer jaspis wordt gedolven in Zuid-Afrika en West-Australië en dankt zijn kleur vooral aan ijzeroxide. Het heeft de karakteristieke aantrekkelijke strepen van de tijgeroog, maar bevat ook rode jaspis en zilverachtige strepen van hematiet. Het is de steen van creatieve en fysieke energie.

Zebra jaspis is een roomwit tot lichtbruin gestreepte jaspis met donkerbruine strepen. Men beweert dat het de energie in evenwicht brengt en toestaat om beide zijden van een situatie te zien.

Zebra jaspis, edelsteen kralen, mat

Zilverpopulier jaspis, zo genoemd naar de zilverpopulier, een prachtige sierboom, heeft een natuurlijk wervelend blad en spot patroon in zwart, grijs en wit tinten met een warme toon. Combineer het met rookkwarts om zijn bos oorsprong te accentueren of voeg zwarte en zilveren kleuren toe om een verfijnde look te creëren. Deze edelsteen wordt gebruikt om wilskracht en discipline te verhogen. Het bevordert rust en centreren, waardoor het een ideale steen is voor meditatie.

Kies je kralen op http://dunebeads.com/nl/jaspis-kralen-in-het-meervoud !

Noot van de redactie: dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd in maart 2014 en is volledig vernieuwd en geactualiseerd op juistheid en volledigheid.

Laissez votre commentaire