, , , , ,
 

PARELS en wetenswaardigheden - deel 1 - echt of namaak, choker of rope ?

Hoe herken je echte parels?

Herinner je je kindertijd, toen je de wereld leerde ontdekken door de dingen in je mond te stoppen. Wel de mond test is nog steeds geldig. Wrijf de parels lichtjes over het bijtvlak van de bovenste tanden; de parels voelen ruw en korrelig aan. That's the real deal.

Maar ook visueel is er een duidelijke aanwijzing. Bij een streng echte parels is elke parel verschillend, zowel qua vorm als qua grootte of kleur. Je kunt ze ook onder een vergrootglas bekijken en dan zie je bij echte parels een schubbig oppervlak.

Liever een scheikundige proef? Dompel een parel voor een minuut in een aceton oplossing. De glans zou onveranderd moeten blijven, terwijl bij imitatie parels de glans zal verdwijnen.

Kettingen: de verschillende lengtes.

Van kort tot extra, extra lang de parelketting is geschikt voor elke gelegenheid. Door de tijd heen heeft elke lengte een eigen naam gekregen.

Het standaard snoer wordt een choker genoemd en is een korte streng van 36 tot 40 cm. De nog kortere versie bestaat meestal uit drie of meer rijen die de hals omsluiten en wordt collier de chien genoemd.

  

Daarnaast heeft men de extra lange glamoureuze rope of sautoir die meer dan 1 meter lang is en tot de navel reikt. Deze favoriet van Coco Chanel wordt dan ook vaak dubbel gedragen, en is ook prachtig om een blote rug te versieren. De net iets kortere opera meet tussen 80 en 90 cm. Deze laatste versie kan ook worden gecreëerd door twee chokers met elkaar te verbinden en past perfect bij een rolkraag.

   

Daar tussen in heeft men twee feestelijke varianten: de princess die tussen 45 en 50 cm meet en de matinee die 60 cm meet. De princess is na de choker de meest gedragen lengte. Je kunt die ook gebruiken om een hanger te dragen. Zoals je ziet keuze te over.

   

Parels dragen is parels onderhouden

Parels en sensueel genot zijn synoniemen. Dus,

  • parfumeer je voor je juwelen aandoet.
  • draag je parels zoveel mogelijk – het contact met je huid & de lucht hydrateert ze.
  • en vooral, speel met je parels, je handen zijn hun natuurlijke polijststeen.

Ontzeg je zeker niet het plezier om je eigen parels knopen ... zie deel 2

Laissez votre commentaire